OCIJENI

Što trebate znati o kontaktnim lećama u boji

Objavljeno: 29.9.2020. 15:37

Ako želite jednostavnu, a efektivnu promjenu svog izgleda, leće u boji čine se kao odlična i praktična opcija koja će ispuniti sva vaša očekivanja.

Kontaktne leće prije svega su popularne kao dioptrijska pomagala vrlo praktične i jednostavne primjene. Budući da se leće mogu jednostavno staviti i ukloniti iz oka, upravo leće u boji pokazuju se kao odličan izbor za promjenu imidža.


Leće u boji mogu biti s dioptrijom i bez dioptrije. Time, ako imate dioptriju, možete nositi leće u boji bez ikakvih problema i komplikacija. Štoviše, leće u boji će zapravo imati dvostruki učinak - ispravljat će vašu dioptriju te promijeniti boju vaše šarenice.

Postoji nekoliko tipova leća u boji. One mogu biti prozirno obojene, namijenjene osobama sa svjetlijim šarenicama koje žele naglasiti prirodnu boju očiju. Zatim, leće koje prekrivaju boju očiju u potpunosti mijenjaju boju vaših očiju, dok leće u boji s različitim uzorcima i efektima poput leća koje svijetle pod UV svjetlom, mogu u potpunosti izmijeniti vaš izgled.

Stoga, prema želji, možete izabrati leće crvene, zelene, plave boje, sve do crne i bijele. Također možete izabrati i leće s raznovrsnim uzorcima ili leće koje će jednostavno naglasiti vašu prirodnu boju očiju.

No, važno je napomenuti da krajnji rezultat ovisi o prirodnoj boji očiju budući da boja oči svakog pojedinca varira.

Nadalje, iako je nošenje leća u boji bezopasno, vrlo je važno konzultirati se s oftalmologom oko leća u boji koje su najbolje za vas, kao i zbog preporuke pouzdanih dobavljača leća u boji te rukovođenja i održavanja higijene.

Vrlo je važno leće kupiti od pouzdanog proizvođača kvalitetnih leća u boji. Oculus d.o.o. kontaktnim lećama bavi se još od 1974. te u ponudi imaju polutvrde kontaktne leće u sivoj, plavoj, zelenoj boji, tvrde čeće u smeđoj boji, a Boston leće u plavoj, zelenoj i sivoj boji. I ne zaboravite, ljepota ide uz ruku s kvalitetnim i pouzdanim proizvodima. 


OCIJENI