OCIJENI

Kako prepoznati dobrog stomatologa za svoje dijete?

Objavljeno: 23.11.2020. 10:57

Iskreno govoreći, rijetko tko je uzbuđen pri odlasku stomatologu. No, zakazivanje redovnih posjeta stomatologu ključni je aspekt održavanja oralnog i zubnog zdravlja. Pronalazak stomatologa koji vam se sviđa i u kojeg imate povjerenja, vjerojatno je najvažniji čimbenik koji može poboljšati vaše cjelokupno iskustvo u stomatološkoj ordinaciji. To se posebno odnosi na djecu kojoj je potreban dječji stomatolog koji može smiriti njihov strah.

Koji je najbolji način da se vaše dijete osjeća ugodno kod stomatologa?

Iako je važno rano i često voditi dijete kod stomatologa, to ćete lakše postići ako se dijete u stomatološkoj ordinaciji osjeća ugodno. S tim je uvelike povezan odabir pravog stomatologa, ali i sami kao roditelji možete učiniti puno toga kako biste olakšali djetetu.

  • Obavijestite dijete da se pregled bliži. Nemojte čekati dan prije posjeta da biste djetetu rekli da ima zakazan termin. Djeca bolje reagiraju kad im se da vremena da se psihički pripreme.
  • Čitajte dječje knjige vezane uz stomatologiju. U knjižnici ili na internetu potražite izvore koji će vam pomoći smiriti, pa čak i uzbuditi brigu o zubima i ustima.
  • Slušajte njegove komentare, pitanja i nedoumice. Pokušajte biti što odvažniji ako vaše dijete izrazi zabrinutost zbog dogovora.

Kako odabrati dobrog stomatologa za dijete?

Raspitajte se za preporuke. Traženje savjeta drugih roditelja i postavljanje pitanja o udobnosti ordinacije i cjelokupnoj atmosferi mogu vam dati uvid u stomatološku ordinaciju. Osim toga, možete provjeriti internetske recenzije i izabrati ordinaciju s preporukom, ali i na temelju web stranice prepoznati stomatologa s povjerenjem. Primjerice, Stomatološka ordinacija dr. Ante Vuković na web stranici posebnu pozornost pridaje radu s djecom.

Koliko često bi moje dijete trebalo ići kod zubara?

Minimalna učestalost koju treba uzeti u obzir prilikom posjeta djeteta stomatologu je najmanje jednom u 6 mjeseci. Svakim posjetom vaše će se dijete sve više navikavati na ordinaciju i osoblje te će se sve ugodnije osjećati.

Vrlo je važno rano započeti s pravilnim održavanjem higijene zubi. Kod djeteta se preporučuje napraviti prvu kontrolu već u drugoj godini života te dijete kroz igru upoznati s radom u ordinaciji, a kada se uspostavi dobar kontakt, počinje se s radom. Tako funkcionira Stomatološka ordinacija dr. Ante Vuković gdje s povjerenjem možete prepustiti zdravlje zubi vašeg djeteta.

Poticanje atmosfere dobrih, redovitih stomatoloških pregleda s pravim stomatologom pogađa vrlo je važno za vas i vaše dijete. A kada vaš mališan više ne bude tako mali, zahvalit će vam na pružanju mogućnosti i ohrabrenju da njegov osmijeh bude sjajan do kraja života.

OCIJENI